Ta din träning till en ny nivå

Med hjälp av massage

Idrottsmassage


En idrottsmassage är mer behandlande än en ”vanlig massage ”En idrottsmassage passar dig både dig som tränar mycket men också för dig som får ont i knäna av att gå i trappor.

Passar dig som utsätter dina muskler för hård träning ofta och/eller under en längre period och vill påskynda återhämtningen inför nästa pass eller kommande tävling. Under idrottsmassagen går vi på hårt och snabbt på musklerna. Det gör mer ont jämfört med en klassisk massage. Här är du troligtvis trött efteråt men musklerna återhämtar sig fortare.

I idrottsmassagen behandlar vi fascian, stretchar, Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Vi trycker ut triggerpunkter vilket leder till ökad rörlighet, smärtfrihet. Spänningarna släpper och man får oftast bättre kontakt med musklerna efter denna behandling. Idrottsmassagen sjunker också djupare in i musklerna, och ofta använder vi inte bara händerna utan även till exempel armbågarna och ibland kompletterar vi även med koppning och/eller massage pistolen. Idrottsmassagen är bra att gå på även i förebyggande syfte.


Vi får INTE utföra idrottsmassage om du har följande:

  • Förkylningssymtom (ingen behandling)
  • Har hjärt och kärl sjukdomar
  • Sjukdomar i inre organ
  • Rörelseapparatens sjukdomar
  • Aktiva inflammationer med de 5 kardinaltecken
    (svullnad, värme, rodnad, ömhet och rörelsehindrad)
  • Infektioner
  • Blodpropp

Har du någon av ovanstående rekommenderar jag att rådfråga din läkare. Avslappningsmassage är ok så länge du upplyser mig om din sjukdom. Efter behandlingen går vi tillsammans igenom hur behandlingen kändes. Vi behov får du med dig övningar att jobba med hemifrån. Vi avslutar med att lägga upp en plan för framtida behandlingar.


Frågor om Idrottsmassage?

Du är välkommen att kontakta mig på mail eller telefon om du har frågor. Jag finns även i chatten nere till vänster.


Adress

Munkforsgatan 6

652 20 Karlstad

Sverige

Chatta
Telefon